Kylävara -teemahankkeen alatoimenpiteet on valittu

joulukuu 15, 2022

Kylävara -teemahanke tarjoaa tukea kyläturvallisuuteen ja kylien varautumiseen. Hakuaika päättyi lokakuussa ja Joensuun seudun Leader -yhdistyksen hallitus on tehnyt päätökset toteutettavista alatoimenpiteistä. Myös Pohjois-Karjalan ELY-keskus on hyväksynyt myönteisen rahoituspäätöksen hankkeelle ja sen alatoimenpiteille. 

- Kyläturvallisuuden tukemiselle on selkeä tarve, kertoo johtava Leader-asiantuntija Anna-Maria Hämäläinen. Saimme monenlaisia varautumista ja kyläturvallisuutta lisääviä hakemuksia, Hämäläinen lisää. 

Kylävara -teemahankkeessa tehdään pieniä investointeja turvallisuuden hyväksi. Tukea hankintoihin saa 75 prosenttia, joten omallakin kukkarolla on käytävä.  

Kylävara -teemahankkeen alatoimenpiteet ovat: 

1. Herajärvi-seura: Aggregaatin hankinta Herajärven alueen asukkaiden yhteiseen käyttöön mahdollisten sähkökatkojen varalle. 

2. Jakokosken kyläyhdistys ry: Hankitaan Jakokosken Tähtikalliolle defibrillaattori ja sen säilytyskaappi sisäkäyttöön sekä kuljetuslaukku ja kyltti. Lisäksi hankitaan 2 jauhesammutinta, 2 sammutuspeitettä sekä ensiapukaappi tarvikkeineen. 

3. Jakokosken Seuratalo Oy: Jakokosken seuratalolle hankitaan neljä jauhesammutinta, neljä sammutuspeitettä sekä laadukas ensiapulaukku. 

4. Kaatamon seudun Kyläyhdistys ry: Kaatamon kyläkodalle hankitaan defibrillaattori ja sen säilytyskaappi ulkokäyttöön sekä kuljetuslaukku. 

5. Kinahmon Kyläyhdistys ry: Kinahmon Honkapirtille hankitaan defibrillaattori ja sen säilytyskaappi ulkokäyttöön. Lisäksi hankitaan aggregaatti ja sen asennusta varten tarvittavat kytkimet. 

6. Koveron Nuorisoseura ry: Koveron Nuorisoseurantalolle hankitaan defibrillaattori ja sen säilytyskaappi ulkokäyttöön. 

7. Kunnasniemen kyläseura ry: Kunnasniemen Kunnaspirtille hankitaan defibrillaattori ja sen säilytyskaappi, kaksi ensiapukaappia ja palontorjuntavälineistöä. 

8. Liperin Leppälahden kyläyhdistys ry: Leppälahden kylätalolle hankitaan jauhesammutin, ensiapukaappi, vyölaukku ensiaputarvikkeille ja sammutuspeitto. 

9. MSL:n Joensuun kulttuuriyhdistys: Tapahtuma- ja kenttäkäyttöön hankitaan kaksi aggregaattia. 

10. Pienten koulu ry: Liperin Yhteisötalolle hankitaan kameravalvontajärjestelmä. 

11. Rikkaveen kyläyhdistys ry: Kylälle hankitaan defibrillaattori ja sen säilytyskaappi ulkokäyttöön sekä ensiaputarvikkeita. 

12. Uimaharjun Tuuma ja Toimi ry: Hankitaan aggregaatti kyläläisten käyttöön sähkökatkojen varalle. 

joensuun-seudun-leader-logo.svg

Hae rahoitusta

Omat hankkeet

Yhdistys