Haku päättynyt

MassiMeijeri

Hae tukea yri­tys­toi­min­taan tai yh­des­sä ka­ve­ri­po­ru­kan kans­sa jo­hon­kin yh­tei­seen toi­min­taan. 

Voit hakea MassiMeijeriä, jos olet 13–25-vuo­tias ja asut Joen­suun maa­seu­tua­lu­eel­la, Kon­tio­lah­del­la, Li­pe­ris­sä, Ou­to­kum­mus­sa tai Pol­vi­jär­vel­lä. Tukea voi saada har­ras­tus­vä­li­nei­siin, ta­pah­tu­miin ja yrittämiseen. Tutustu rahoitusta saaneisiin projekteihin, ja näet millaista toimintaa on tähän mennessä tuettu.

Tuen määrä on 100-1 000 euroa projektia kohti. Projektissa tulee olla 10 %:n tal­koo­työ- tai oma­ra­hoi­tuso­suus. Tuen osuus voi siis olla enin­tään 90 % kustannusarviosta.

Hakeminen

Jos MassiMeijeriä haetaan ryhmälle, ryhmässä tulee olla vä­hin­tään kol­me 13–25-vuotiasta nuorta. Ryhmällä tulee olla täy­si-ikäi­nen vas­tuu­hen­ki­lö. Myös yh­dis­tys voi toimia vastuuhenkilönä.

Jos MassiMeijeriä haetaan yri­tys­pro­jek­tiin, hakijoita voi olla yksi. Jos ha­ki­ja on alai­käi­nen, tulee mu­ka­na olla täy­si-ikäi­nen vastuuhenkilö.

MassiMejerin hakuaika on päättynyt vuosien 2021 ja 2022 osalta. Saa­tam­me kysyä lisätietoja lähetettyihin hakemuksiin liittyen. Pää­tök­sen tuen myöntämisestä lähetetään sähköpostiin.

Maksatus ja raportointi

Kun projekti on päättynyt, siitä raportoidaan verkkolomakkeella. Ra­portointilomakkeella ker­ro­taan, mitä projektissa teh­tiin ja miten siinä on­nis­tut­tiin. Lomakkeelle lii­te­tään kuvia han­kin­nois­ta ja las­kel­ma ku­lu­jen toteutumisesta.

Puo­let tues­ta mak­se­taan en­nak­koon ja puo­let ra­por­toin­nin jälkeen.

Anna-Maria Hämäläinen

Kysy lisää

Anna-Maria Hämäläinen
puh. 040 513 9249 (myös WhatsApp)
anna-maria.hamalainen@joensuunseudunleader.fi

Löy­dät mei­dät Ins­ta­gra­mis­ta @jns­seu­dun­lea­der!

Massia saaneet projektit

                      

Team Remppa. Joensuu, Pyhäselkä. Viiden nuoren ryhmä maalaa ja tapetoi Hammaslahden Nuorisoseuran talon nuorisotilaa viihtyisimmäksi. Kustannusarvio on 1 100 € ja tuki 990 €. Avustus käytetään maaleihin, tapetteihin ja muihin kuluihin. Vastuuhakijana on Pyhäselän 4H-yhdistys.

Startti Uimaharjun autokerholle. Joensuu, Uimaharju. Kolme nuorta perustaa Uimaharjuun autokerhon, jossa tavoitteena on järjestää toimintaa nuorille. Mukaan on tulossa kolme 4H-yrittäjää, jotka tekevät autoihin pieniä korjaus- ja huoltotöitä. Tuki käytetään työkaluvaunuihin, hallitunkkiin, siirtovaunuihin ja pukkeihin. Vastuuhakijana on Enon 4H-yhdistys. Kustannukset 1&nbsp000 € ja tuki 900 €.

Viivin tuutti ja tötterö. Polvijärvi. Polvijärven 4H-yhdistyksen jäätelökioskin toimintaa monipuolistetaan uusilla tuotteilla, palveluilla ja markkinoinnilla uuden nuoren yrittäjän voimin. Kustannusarvio on 985 € ja tuki 886,50 €. Tuki kohdistuu kalustohankintoihin ja markkinointiin. 

Jousiampujat. Outokumpu. Kolmen nuoren ryhmä hankkii Outokummun Pukkelon Erän majalle aitoon ympäristöön sijoitettavia riistaa kuvaavia 3D-maalitauluja. Maalitaulut sijoitetaan harjoittelupolulle, jota raivataan siten, että radalla voidaan harjoitella jousimetsästystä ja opastaa muitakin nuoria jousimetsästyksessä. Kustannusarvio 1 100 € ja tuki 990 €. Tuki kohdistuu maalitaulujen ja yhden nuorisojousen hankintaan.

Pilke Products. Joensuu. Kaksi ammattikorkeakoulun Y-akatemiassa opiskelevaa nuorta aloittaa Joensuun torille nousevassa Origami-kahvilassa luonnontuotteisiin ja kansanperinteeseen perustuvien jäätelöiden, virvokkeiden ja aterioiden myymisen. Reseptiikkaan on haettu inspiraatiota 1800-luvulta. Luonnontuotteet kerätään sukulaisten metsistä ja tuotteet valmistetaan itse. Kustannusarvio 1 864 € ja tuki 1 000 €. Tuki kohdistuu tuotekehitykseen, tarvikkeisiin ja markkinointimateriaaliin sekä markkinointiin.

Saarilan kesäkahvila. Polvijärvi. Kaksi nuorta ottaa vastuulleen Saarilan kotieläinpihalla toimivan kesäkioskin. Kioskissa myydään virvokkeiden sekä suolaisten ja makeiden herkkujen lisäksi kotielänpihan pääsyliput. Tavoitteena nuorilla on tyytyväisten asiakkaiden lisäksi hankkia kokemusta yrittämisestä. Kustannusarvio on 2 460 € ja tuki 1 000 €. Tuki kohdistuu kesäkahvilan pienkalustoon ja tarvikkeisiin.

Emilian maatalousapu. Polvijärvi. Nuori 4H-yrittäjä tarjoaa kesän ajan palveluja esimerkiksi puutarhatöihin, mökkien siivoukseen, eläinten aitojen tekoon, laiduntarkkailuun, maalausprojekteihin ja taimien istuttamiseen. Tavoitteena on kesätyöllistyminen ja kokemusten hankkiminen agrologiopintoihin. Kustannusarvio 1 130 € ja tuki 1 000 €. Tuki kohdistuu työvaatteiden ja työssä tarvittavan pienkaluston hankkimiseen.

PoniFani, Kesä 2021 poneillen :). Joensuu, Eno. Nuorten 4H-yritys PoniFani järjestää ponileirejä ja ponipäiviä. Kustannusarvio 1 000 € ja tuki 900 €. Tuki kohdistuu toimintapäivien ruokailujen ja majoituksen järjestämiseen ja aktiviteettien ja leiritarpeiden hankintaan ja vuokraukseen.

Kesäkioski Ilona on kaikkien ilona! Joensuu, Eno. Nuorten pitämä kesäkioski Ilona Louhiojan uimarannalla. Kustannusarvio 1 215 € ja tuki 1 000 €. Tuki kohdistuu pihapelien, pihakalusteiden, kukkien ja kukkalaatikoiden, työasujen, kioskin koneiden ja tarvikkeiden hankintaan.

Kiekkopojat. Outokumpu. Fresbeegolf-välineiden maalikorien, kiekkojen sekä kiekkojen kantamiseen soveltuvien reppujen hankinta. Suunnitellut kokoontaitettavat maalikorit mahdollistavat paikkaan sitomattoman harjoittelun. Välineiden hankinnan tarkoitus on harjoitusmahdollisuuksien parantaminen lajissa kehittymiseksi ja kilpailumenestykseen tähtääminen. Kustannusarvio 1 050 € ja tuki 945 €.

SUP Louhioja. Joensuu, Eno. SUP-lautailutarvikkeita; pumppuja, varaosia, kanootti-istuimia, kännykkäpusseja sekä mainoksia ja muita tarvikkeita yritystoimintaa varten. Kustannusarvio 915 € ja tuki 823,50 €.

Nocturnal ShoeCustoms. Polvijärvi. Nuori 4H-yrittäjä tarjoaa yrityksensä kautta kenkien kustomoimista (maalaamista) ja muita taideprojekteja. Kustannusarvio 730 € ja tuki 657 €. Tuki kohdistuu kenkien maalaamiseen tarvittavien siveltimien, maalien, lakkojen, maaliruiskun ja muiden tarvikkeiden hankintaan.

Herkku ja Helppi, apu arkeen ja juhlaan. Joensuu, Eno. Nuori 4H-yrittäjä tarjoaa apua arjen askareissa, kuten lastenhoidossa, siivouksessa, puuhommissa sekä pihatöissä kaikenikäisille asiakkaille. Yritys myy myös leivonnaisia. Kustannusarvio 1 100 € ja tuki 990 €. Tuki kohdistuu kodinkoneiden, pihatyökalujen, siivousvälineiden, työvaatteiden sekä mainonnan kuluihin.

Kärki-palvelut: Paten Piha-apu ja Arkipalvelu PK. Liperi. Kaksi 4H-yrittäjää tarjoavat piha- ja puutarhapalveluita Joensuun ja Liperin alueella. Kustannusarvio 960 € ja tuki 864 €. Tuki kohdistuu puutarhatyökaluihin ja -koneisiin.

Kuusjärven ruuti. Joensuu, Eno. Kolmen nuoren ryhmä harrastaa haulikkoammuntaa. Kustannusarvio 1 076,60 € ja tuki 969 €. Tuki kohdistuu savikiekkojen heittimen, savikiekkojen ja haulikon harjoituspatruunoiden hankintaan.

Ammunnan harjoittelu. Joensuu, Eno. Kolme nuorta harjoittelee yhdessä Kuusjärven ruuti-ryhmän kanssa haulikolla ampumista. Ryhmät käyttävät samaa kiekkonheitintä ja osallistuvat yhteisen ampumapaikan rakentamiseen. Kustannusarvio 580 € ja tuki 522 €. Tuki kohdistuu savikiekkojen ja patruunoiden hankintaa.

Lastenhoito Lystikäs. Kontiolahti. Kaksi 4H-yrittäjää, joilla kummallakin oma yritys, hankkivat yhdessä leikki- ja pelivälineitä. Kustannusarvio 609 € ja tuki 548 €. Tuki kohdistuu puuhakorien hankintaan lastenhoitoyrityksille, jotka sisältävät esimerkiksi pelejä, palapelejä ja soittimia.

Kipinää Varppikselle. Kontiolahti. Varparannan nuoret ovat saaneet käyttöönsä tilan, jota ryhmä nuoria ehostaa viihtysämmäksi. Kustannusarvio 1 000 € ja tuki 900 €. Tuki kohdistuu nuorisotilan kalusteiden ja laitteiden hankintaan.

Metsävarusteet. Kontiolahti. 4H-yrittäjä tarjoaa taimien istutuspalvelua ja hankkii istuttamiseen tarvittavat välineet. Kustannusarvio 414 € ja 372,60 € tuki. Tuki kohdistuu puun taimien istuttamista varten hankittaviin välineisiin (pottiputki ja taimivakka) ja työvaatteisiin.

Bändiprokkis. Outokumpu. Kolmen nuoren ryhmä aloittaa bänditoiminnan, tavoitteena harrastaa ja luoda musiikkia. Kustannusarvio 1 121,10 € ja tuki 1 000 €. Tuki kohdistuu sähkörumpusetin ja rumputarvikkeiden (rumputuoli, kuulokkeet ja kaksi paria rumpukapuloita) hankintaan.

Veneilykesä 2022. Outokumpu. Harmaasalon kalakaverit hankkivat kalastusharrastusta varten veneen ja perämoottorin. Kustannusarvio 1 800 € ja tuki 1 000 €.

Mankan DJ-palvelut. Polvijärvi. 4H-yrittäjä tarjoaa DJ-palveluja ja järjestää disco-tapahtumia. Kustannusarvio 1 000 € ja tuki 900 €. Tuki kohdistuu discojen tilavuokriin, esitystekniikkaan ja kioskitarvikkeisiin.

Suomen mintein Sierra. Outokumpu. Nuoret ovat löytäneet rullaavan Ford Sierran kopin ja aikovat kunnostaa siitä yhden Suomen hienoimmista Sierroista. Kustannukset 2 900 €, tuki 1 000 €. Tuki kohdistuu varaosien; peltien, alustan ja sisustuksen osien hankintaan.

Kohti tarkempia laukauksia. Outokumpu. Nuorten Metsästelijät-ryhmä harrastaa rata-ammuntaa ja metsästystä erilaisissa muodoissa. Laadukasta kiikaritähtäintä tarvitaan myös kilpa-ammuntaa varten. Kustannusarvio 1 190 € ja tuki 1 000 €. Tuki kohdistuu kiikaritähtäimen hankintaan.

Vahvamies lajien harrastaminen mahdolliseksi. Outokumpu. Vahvat miehet eli kolme nuorta ovat kiinnostuneita Vahva mies-kilpailuista ja lajien harrastamisesta. Kustannusarvio 1 460 € ja tuki 1 000 €. Tuki kohdistuu Vahva mies-kilpailuihin harjoittelemista varten hankittaviin tarvikkeisiin.

Riffi karsina !!. Kontiolahti. Kontiolahden koulun nuoret ovat perustaneet bändin. Kustannusarvio 1 150 € ja tuki 1 000 €. Tuki kohdistuu kitaran, vahvistimen, laulumikrofonien, telineiden ja rumpusettien hankintaan.

Tömisevä Gym. Outokumpu. Kolme nuorta haluavat harrastaa kuntoilua heille sopivilla välineillä. Kustannusarvio 1 000 € ja tuki 900 €. Tuki kohdistuu kuntoiluvälineiden hankintaan.

Kotoa käsin rokkistaraksi. Outokumpu. Soittelijat-ryhmä haluaa luoda ja äänittää omaa musiikkia. Kustannusarvio 1 200 € ja tuki 1 000 €. Tuki kohdistuu kotistudion muodostamiseen tarvittavien välineiden hankintaan.

Kaveriporukan ikimuistoinen kesäoperaatio. Outokumpu. Outokummun kaverikolmikko-ryhmä haluaa viettää ikimuistoisen kesän kotiseudulla airsoft-harrastuksen parissa. Kustannusarvio 1 200 € ja tuki 1 000 €. Tuki kohdistuu kolmen suojavarustesetin, kuulien ja ilmakuula-aseiden hankintaan.

Vanhat mopot ja moottoripyörät. Outokumpu. Kolmen nuoren ryhmä harrastaa vanhoja mopoja ja moottipyöriä, jotka kaipaavat kunnostusta. Kustannusarvio 1 200 € ja tuki 1 000 €. Tuki kohdistuu työkaluvaunun ja työkalujen hankintaan.

Varparannan jalis- ja skeittikerho. Kontiolahti. Team Varppis perustaa jalis- ja skeittikerhon nuorille. Kustannusarvio 1 180 € ja tuki 1 000 €. Tuki kohdistuu jalkapallo- ja skeittikerhon kustannuksiin kuten valmentajina toimivien nuorten työkorvaukseen sekä jalkapallon, skeittikypärien, skeittilautojen ja skuuttien hankintaan.

Demoauto, Maata järisyttävää painetta. Outokumpu. Kolme nuorta haluaa parantaa yhteisen harrasteajoneuvon äänentoistoa. Kustannusarvio 917,80 € ja tuki 826 €. Tuki kohdistuu projektiauton ja sen äänentoiston rakenteluun: kahteen subwooferiin ja kahteen autovahvistimineen.

Villit Juuret. Joensuu, Kiihtelysvaara. 4H-yrittäjä perustaa yritykselleen verkkosivut ja -kaupan sekä lanseeraa uusia tuotteita. Kustannusarvio 601,45 € ja tuki 541,30 €. Tuki kohdistuu verkkokaupan ja verkkosivun perustamiseen liittyviin hankintoihin: verkkokauppa-alustan kuukausimaksuihin, tuotepakkaustarvikkeisiin, tarra-arkkeihin ja saippuamassaan.

Juojärven Sup-Seikkailu. Outokumpu. Kolmen nuoren ryhmä aloittaa supharrastuksen ja kokeilee samalla pienimuotoista vuokrausliiketoimintaa. Kustannusarvio 1 335,60 € ja tuki 1 000 € Tuki kohdistuu sup-lautojrn ja pelastusliivien hankintaan.

Mopot ja pienkoneet kuntoon ja kiertoon Myllyllä. Liperi. Pienkonepojat Oy aloittaa mopojen  ja pienkoneiden korjauksen liiketoiminnan.  Kustannusarvio 1 300 € ja tuki 1 000 €. Tuki kohdistuu maaleihin, mopon osiin, työasuihin, työkaluihin ja ruokakuluihin, joita tarvitaan mopojen korjaamiseen liittyvään yritystoiminnan käynnistämiseen.

SUP Uimaharju. Joensuu, Uimaharju. Nuori yrittäjä vuokraa sup-lautoja Uimaharjun kesäkahvilalla. Kustannusarvio 2 118 € ja tuki 1 000 €. Tuki kohdistuu kelluntaliiveihin, sup-lautapaketteihin ja vesitiiviisiin puhelinpusseihin.

Reijolan herkku. Joensuu, Reijola. Nuori yrittäjä myy leivonnaisia ja kahvilapalveluja kesätapahtumissa. Kustannusarvio 1 065 €, tuki 958,50 €. Tuki kohdistuu tarvikkeisiin, joita tarvitaan leivonnaisten ja kahvin myyntiin kesätapahtumissa.

Hyvänuokka. Kontiolahti. Kontio Tassu-nuoret aloittavat uuden nyrkkeilyharrastuksen. Kustannusarvio 1 048 € ja tuki 943,20 €. Tuki kohdistuu nyrkkeilyvälineiden hankintaan.

Idea on hand. Liperi. Nuori yrittäjä maalaan ja koristelee roskapönttöjä ja postilaatikoita. Kustannusarvio 650 € ja tuki 585 €. Tuki kohdistuu maalaustarvikkeiden hankintaan.

4H-Seikkailu Höytiäisellä. Kontiolahti. Seikkalijat järjestävät kesällä lapsille seikkailutapahtumapäiviä. Kustannusarvio 1 298 € ja tuki 1 000 €. Tuki kohdistuu tapahtumien tarvikkeiden hankintaan.

Siikakosken pikkupullat. Liperi. Nuoret yrittäjät pitävät Siikakosken ruismyllyn ja Komperon kotiseutumuseon yhteydessä kesäkahvilaa. Kustannusarvio 1 908 € tuki 1 000 €. Tuki kohdistuu kahvilan tarvikkeiden kuten kassapäätteen, kahvin- ja vedenkeittimen ja kylmävitriinin hankintaan.

Saarilan kesäkioski 2022. Polvijärvi. Nuoret 4H-yrittäjät luotsaavat Saarilan kesäkioskia kesän ajan. Kustannusarvio 300 € ja tuki 270 €. Tuki kohdistuu myytävien tuotteiden hankintaan, että kioskitoiminnassa päästään alkuun.

Pyydykset vesille. Liperi. Ilmarin kalakaupan nuori yrittäjä hankkii kalastustarvikkeita kalastaakseen myyntiin lähikalaa. Kustannusarvio 1 495 € ja tuki 1 000 €. Tuki kohdistuu kalastustarvikkeiden ja niiden valmistamiseen tarvittavien materiaalien hankintaan sekä kalastusmaksuihin.

HelMoon-korut. Liperi. Nuori aikoo perustaa koruja valmistavan ja myyvän 4H-yrityksen. Kustannusarvio 890 € ja tuki 801 €. Tuki kohdistuu korujen tekoon tarvittvien tarvikkeiden ja välineiden hankintaan.

Kaikkea kaunista kätten töin. Polvijärvi. Nuori aikoo perustaa Buckthorn Berry Boutique -yrityksen, joka valmistaa ja myy itsetehtyjä koruja, maalauksia ja tekstiilitöitä. Kustannusarvio 1 122 € ja tuki 1 000 €. Tuki kohdistuu korujen, maalausten ja tekstiilitöiden valmistamiseen tarvittavien materiaalien hankintaan sekä posti- ja markkinointikuluihin.

Kesäkioski Ilona. Joensuu, Eno. Kolme 4H-yrittäjänuorta haluavat moniuolistaa kesäkioskin toimintaa ja laittaa paikkoja ja mainontaa kuntoon. Kustannusarvio 880 € ja tuki 792 €. Tuki kohdistuu kylttien, imurin, hattarakoneen ym. tarvikkeiden hankintaan.

Viinijärven Viehevaja. Liperi. Kaksi nuorta valmistaa myyntiin vieheitä ja norppaturvallisia katiskoita. Kustannusarvio 1 070 € ja tuki 963 €. Tuki kohdistuu kalastusvälineiden; vieheiden ja katiskojen valmistamiseen tarvittaviin tarvikkeisiin.

Vaivion Kingit. Liperi. Kolmen nuoren ryhmä hankkii Vaivion Tarmon kentälle harrastusvälineitä nuorille. Kustannusarvio 980 € ja tuki 882 €. Tuki kohdistuu ulkopingispöytään, frisbeegolfkoreihin ja postikuluihin.

Nyrkkeilyn iloa. Outokumpu. Kolmen nuoren ryhmä hankkii kuntonyrkkeilyyn liittyviä välineitä. Kustannusarvio 1 300 € ja tuki 1 000 €. Tuki kohdistuu kuntonyrkkeilyyn liittyvien välineiden hankintaan.

Mopo korjaamo Ylämylly. Liperi. Korjataan mopoja-projektissa kolme nuorta korjaa mopoja. Kustannusarvio 500 € ja tuki 450 €. Tuki kohdistuu varaosien ja työkalujen hankintaan, toimitiloihin ja ruokakuluihin.

Second Reality. Outokumpu. Kolmen nuoren porukka harrastaa pelaamista VR-laseilla. Kustannusarvio 1 089 € ja tuki 980,10 €. Tuki kohdistuu Valve Index VR-lasipaketin hankintaan ja postikuluihin.

Varma osuma ja kuulo tallella. Outokumpu. Oudot Metsästelijät-ryhmä harrastaa metsästystä ja rata-ammuntaa. Kustannusarvio 1 149 € ja tuki 1 000 €. Tuki kohdistuu kiikaritähtäimen ja äänenvaimentimen hankintaan.

Lastenhoito Lystikäs. Kontiolahti. Kaksi 4H-yrittäjää, joilla kummallakin oma yritys, hankkivat yhdessä leikki- ja pelivälineitä. Kustannusarvio 800 € ja tuki 720 €. Tuki kohdistuu uusien puuhakassien hankintaan lastenhoitoyrityksille, jotka sisältävät esimerkiksi kirjoja, pelejä, soittimia ja askartelutarvikkeita.

Pitäjän parhaimmat pidot. Kontiolahti. Tapahtumaosaajat eli neljän kaverin porukka järjestää tapahtumia ja juhlia Kontiolahden 4H -yhdistyksen kautta. Kustannusarvio 1 150 € ja tuki 1 000 €. Tuki myönnetään tapahtumien järjestelyihin liittyviin kuluihin: ohjelmanumeroihin, ruokatarvikkeisiin, koristeisiin, kyltteihin ja opasteisiin sekä kameraan ja tablettiin.

Mehtämiehet. Joensuu, Eno. Kolmen kaveruksen porukka harrastaa metsästystä koiran kanssa. Kustannusarvio 934 € ja tuki 840,60 €. Tuki myönnetään koiran tutkapantaan ja kolmeen lisenssiin.

Iloa ja hyötyä ompelusta!, Tähtiommel. Joensuu, Eno. Nuoret harrastavat ompelua ja haluavat valmistaa käsityöitä ja asusteita myös myyntiin. Kustannusarvio 1 265 € ja tuki 1 000 €. Tuki myönnetään saumuriin, kankaisiin ja kangassaksiin.

MassiMeijeri-tuki
Image
joensuun-seudun-leader-logo.svg

Hae rahoitusta

Omat hankkeet

Yhdistys